2016.09.01 - 2016.12.31

2016 10 30 Trys Lietuvos plaukimo rekordai

Spalio 21-23 d.d. Olštyne (lenk. Olsztyn), Varmijos Mozūrų vaivadijos sostinėje, vyko atviras Lenkijos plaukimo veteranų žiemos čempionatas, kuriame rungėsi stipriausi Lenkijos plaukikai, rekordų autoriai, Europos čempionatų nugalėtojai ir prizininkai. Čia suvažiavo 426 plaukikai iš Lenkijos ir 59 plaukikai iš užsienio šalių: Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Vokietijos, Čekijos, Švedijos, Slovėnijos ir Ukrainos. Puikiame 50 m plaukimo baseine, varžybų metu perskirtame į du baseinus po 25 m, Aida Vilimienė 50-54m. amžiaus grupėje pasiekė tris Lietuvos rekordus, kurie priklausė jai pačiai. 1500 m laisvu stiliumi įveikusi per 21.40,98 sek., ji iškovojo antrąją vietą. Nugalėtoja šioje grupėje tapo Lenkijos rekordininkė Malgoržata Serbin, kurios laikas 20.46,28 sek.  Taip pat vietas plaukikės pasidalino ir 400 m laisvu stiliumi plaukime, kurį A. Vilimienė įveikė per 5.26,49 sek. ir Lietuvos rekordą pagerino 2,98. Malgoržatos laikas 5.18,53 sek. Trečia finišavo Edyta Olševska - 5.48,16 sek.

100 m l.st. sprinte Aida, nuotolį įveikusi per 1.12,64 sek., iškovojo pirmąją vietą. Antra  - Eva Stepien (1.13,73 sek.), trečia – Elžbieta Pivovarčyk (1.14,16 sek.)

Pergalingai Aida finišavo ir 400 m kompleksiniame plaukime, nuotolį įveikusi per 6.23,28 sek., Lietuvos rekordą pagerino 8 sek. Antra atplaukė Klaudia Vysocka, (6.24,84 sek.), o trečia – Malgoržata Putovska (8.26,36 sek.)

Kitos Aidos varžybos - atviras Lietuvos plaukimo veteranų čempionatas - vyks lapkričio 26-27d. Druskininkuose, naujai pastatytame sportininkų rengimo centro 25m baseine.


 

2016 10 05 Klaipėdos rajono savivaldybėje pagerbti irklavimo meistrai

Pirmadienį Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas kartu su vicemere Violeta Riaukiene, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikiene ir Kultūros skyriaus vyriausiaja specialiste Liudmila Jukniene pasveikino gargždiškius baidarių sporto klubo „Angelai“ irkluotojus Aidą Vilimienę ir Sigitą Bulovą, kurie Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo meistrų Pasaulio taurės (ICF Canoe Marathon Masters World Cup) maratono varžybose iškovojo sidabro medalius.

Varžybos vyko Rugsėjo 13−14 dienomis Brandenburge, Vokietijoje. Irkluotojai pasakojo, kad visų varžybų metu pūtė stiprus šoninis vėjas ir buvo didelis bangavimas. Vis dėlto oro sąlygos nesutrukdė gargždiškiams iškovoti sidabrinius apdovanojimus: mišrių dviviečių baidarių plaukime Sigitą Bulovą ir Aidą Vilimienę lydėjo sėkmė.

Susitikimo metu irkluotojai ir Savivaldybės atstovai kalbėjosi ne tik apie vykusias varžybas, bet ir apie pasiruošimą joms bei kitais metais vyksiančioms varžyboms Pietų Afrikoje, sporto svarbą visuomenei. Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas pasakojo apie vis augantį susidomėjimą sportu rajone, apie planuojamą statyti daugiafunkcį sporto centrą, kuriame galės vykti įvairių sporto rūšių užsiėmimai, aptartos galimybės Drevernoje rengti akademinio irklavimo varžybas.  Taip pat buvo aptartos ir sportininkų finansavimo galimybės.

Daugiau nuotraukų čia

Klaipėdos rajono savivaldybės informacija


 
 
 
 
Lietuvos sporto meistrų 2-ojo suvažiavimo metu už nuopelnus Lietuvos sportui pagerbtas ir apdovanotas baidarininkas Vidas Kupčinskas
2016 09 23 Lietuvos sporto meistrų 2-asis suvažiavimas

Šių metų rugsėjo 17 dieną, įvyko antrasis Lietuvos sporto meistrų suvažiavimas. Suvažiavimo dalyvius pasveikino ministras pirmininkas A. Butkevičius, tarptautinio olimpinio komiteto prezidentė D. Gudzinevičiūtė, kūno kultūros ir sporto departamento direktorius E. Urbanavičius, asociacijos vienas įkūrėjų J. Pinskus, asociacijos garbės prezidentas, Seimo narys K. Daukšys. Dabartinis asociacijos prezidentas Saulius Galadauskas skaitė pranešimą apie Lietuvos sporto meistrų pasiekimus ir aktualijas. Suvažiavimo metu garbės raštais ir apdovanojimais už nuopelnus Lietuvos sportui buvo pagerbti įvairių sporto šakų meistrai bei klubai.


 
 
 
Lietuvos atstovai Brandenburge
 
2016 09 16 ICF Canoe Marathon Masters World Cup

Rugsėjo 13-14 dienomis Brandenburge (Vokietija) vyko Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo meistrų (ICF Canoe Marathon Masters World Cup) maratono varžybos, kuriose dalyvavo ir mūsų klubo atstovai Sigitas Bulovas, Verner Šermokas, Aida Vilimienė ir Aleksandra Čechova

Visų varžybų metu oro temperatūra siekė +32. Pūtė stiprus šoninis vėjas ir buvo didelis bangavimas.

Pirmąją varžybų dieną Sigitas Bulovas ir Verner Šermokas jėgas išbandė 50-54 metų amžiaus grupėje, šios grupės varžybų dalyviams teko įveikti 22,6 km. Nuotolį sudarė 6 dideli irklavimo ratai, 5 perbėgimo ruožai ir 1 mažas irklavimo ratas. Sigitas finišo liniją kirto 7-tas, o Verneris 15-tas. Nugalėjo šioje amžiaus grupėje norvegas Johanas Brekke, antras finišavo australas Brett Greenwood, o trečiąją vietą užėmė norvegas Anders Andersen Winthers. Pažymėtina, kad prie automatinės starto linijos išsirikiavo 31 dalyvis, o finišą pasiekė 21.

Tarp moterų kurių amžius 50-54 metai Aida Vilimienė užėmė 8-tą vietą, o Aleksandra Čechova 9-tą. Nugalėjo ispanė Ana Elena Gonzales Balmaseda, antra belgė Heidi Loncke, trečia Lis Hart iš Pietų Afrikos Respublikos.

Sekančią varžybų dieną mišrių dviviečių baidarių plaukime mūsų atstovus lydėjo sėkmė Sigitas Bulovas ir Aida Vilimienė iškovojo sidabrinius apdovanojimus, o Verner Šermokas ir Aleksandra Čechova užėmė 4-tą vietą. Šiame plaukime nugalėjo olandai Tonny Benchop ir Ester van Lohuizen, treti belgai Jeroen Haaerler ir Elly Onnekes.

Pažymėtinas Lee Mcgregoro iš Pietų Afrikos Respublikos pasirodymas, 65-erių metų vyras praėjusiais metais Gyore rungėsi 50-54 metų amžiaus grupėje 22,2km įveikęs per 1val. 39 min. nepaliko jokių vilčių varžovams. Šiais metais Lee Mcgregoras rungėsi 45-49 metų amžiaus vyrų grupėje ir iškovojo bronzinį apdovanojimą.

Visus varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia…


 
 
 
 
 Lietuvos sporto meistrų asociacija "Penki žiedai"
 
2016 09 09 Kvietimas į antrąjį Lietuvos sporto meistrų suvažiavimą

 

Tęsiant gražias tradicijas šių metų rugsėjo 17 dieną organizuojamas antrasis Lietuvos sporto meistrų suvažiavimas. Maloniai kviečiame atvykti ir kartu su mumis pasidžiaugti sportininkų, garsinančių  Lietuvos vardą visame pasaulyje, laimėjimais. Renginio vieta – Ozo g. 14a, Vilnius, Lietuvos ryto arena. Renginio pradžia – 11 val.

PROGRAMA

Data – 2016 m. rugsėjo 17 d. (šeštadienis).

Vieta – Ozo g. 14a, Vilnius, Lietuvos ryto arena. 

10.00–11.00 val.         Dalyvių registracija

11.00–11.30 val.         Suvažiavimo atidarymas

11.30–11.45 val.         Lietuvos sporto meistrų asociacijos „Penki žiedai“ pranešimas

11.45–12.30 val.         Suvažiavimo dalyvių pasisakymai

12.30–13.00 val.         Sporto meistrų apdovanojimai

Nuo 13.00 val.            Suvažiavimo dalyvių popietė

 


 

Vidas Kupčinskas iškovojo pagrindinį UAB "Brača Sport" įsteigtą prizą - irklą, antroje vietoje Ramūnas Timinskas, trečias Saulius Svaldenis

2016 09 04 Meistrų atminimo taurė - 2016

Rugsėjo 3 d.  Kaune įvyko baidarių-kanojų irklavimo Atminimo varžybos pagerbiant Anapilin išėjusius garsius praeityje irkluotojus Edmundą Gaigalą, Vilių Sasnauską, Petrą Grigonį, Vygintą Čekaitį ir Antaną Barysą. Buvo varžomasi 3-ose amžiaus grupėse 200 ir 1000 m distancijose. Palankios oro sąlygos leido pasiekti gerų rezultatų. Ypač atkakli kova vyko 200 m nuotolyje tarp 45-59 m amžiaus baidarininkų dėl pagrindinio Brača Sport įmonės įsteigto prizo baidarės irklo. Nugalėtoju tapo kaunietis Vida Kupčinskas. Visi varžybų prizininkai buvo apdovanoti medaliais, o 1000 m nugalėtojai ir atminimo taurėmis. Tenka pastebėti, kasmet plečiasi ir varžybų apimtys - pirmą kartą į startą stojo ir vyrų dviviečių kanojų bei mišrios dviviečių baidarių įgulos. Varžybos vyko sklandžiai, pirmą kartą varžybų eiga bei rezultatai buvo suvedami ir paviešinami kompiuteriu ir tai puikiai atliko sekretorė Indrė Čelkienė. Po varžybų įvyko rezultatų aptarimas, pasidalinta įspūdžiais iš RIO olimpiados, kurioje kaip ir kitose nuolat dalyvauja Darius Čereška, Saulius Svaldenis, Gintautas Šiaškus. Nebuvo užmirštas ir pagrindinis varžybų organizatorius Antanas Gaigalas. 

Organizatoriai nori padėkoti varžybų rėmėjams, teisėjams ir visiems dalyvavusiems.

Šių  varžybų rezultatus žiūrėkite čia...
 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas